Kuinka voin lopettaa lukemisen ymmärtämättä? | MindMaps Unleashed (2023)

Lukeminen ymmärtämättä on kuin syöminen ilman sulattamista

Opintokirjasi lukemisen tavoitteena ei ole se, että voit sanoa, että näit kaikki sanat. Sinun pitäisi pystyä ainakin muistamaan lukemasi. Jotta se olisi vielä parempi, voit myös pyrkiä ymmärtämään lukemaasi. Helpoin ja vaikein tapa tehdä tämä on keskittyä enemmän.

Tämä on helpoin tapa tehdä, koska sinun tarvitsee "vain" keskittyä enemmän lukemiseen. Se, että et ymmärrä lukemaasi, ei ole älykkyyskysymys. Useimmat ihmiset eivät ymmärrä lukemaansa keskittymisen puutteen vuoksi.

Keskittyminen tekstiisi on myös vaikein osa. Se voi olla jopa vaikeampaa kuin ymmärtää lukemaasi. Keskittyminen on jatkuva asia. Aloitat siitä, kun luet. Se yrittää liukua pois lukiessasi. Ja ennen kuin huomaatkaan… se on poissa ja sinusta tuntuu, ettet ole lukenut yhtään sanaa viimeisen 2 sivun aikana.

Mistä tämä johtuu ja miten tämän voi estää? Tutkitaan!

Sisällysluettelo piilottaa

5 syytä huonoon luetun ymmärtämiseen

Välinpitämättömyys

Dekoodauksen vaikeus

Fyysisesti tai henkisesti väsynyt

Huono näkö

ADD, ADHD, lukihäiriö

Johtopäätös

5 syytä huonoon luetun ymmärtämiseen

Huono ymmärrys johtuu keskittymisen puutteesta, kiinnostuksesta tai fyysisestä/henkisestä syystä. Yleisimmät syyt huonoon luetun ymmärtämiseen ovat:

  • Välinpitämättömyys
  • Dekoodauksen vaikeus
  • Fyysisesti tai henkisesti väsynyt
  • Huono näkö
  • ADD, ADHD, lukihäiriö

Opiskelurutiini: Älykäs lukeminen

Opi lukemaan ja muistamaan puolet nopeammin kuin ennen.

Napsauta saadaksesi lisätietoja

Välinpitämättömyys

Yksi tärkeimmistä syistä, miksi ihmiset eivät ymmärrä lukemaasi, on välinpitämättömyys. He eivät välitä siitä, mitä he lukevat. Tämä antaa aivoillesi signaalin siitä, että kaikki lukemasi ei ole mielenkiintoista eikä kannattavaa. Joten näet, mutta et ymmärrä.

Ratkaisu: Ala kertoa siitä, mitä luet. Lue kurssin tai kirjan kysymykset läpi, mikä on tärkeää. Keskity siihen, mitä sinun pitäisi oppia. Näin voit säilyttää keskittymisesi koko luvun ajan. Olen varma, että menetät taas keskittymiskykysi, kun asiat eivät ole niin mielenkiintoisia. Kiinni! Tässä on viimeinen syy keskittyä (tai motivaatioon), jos kaikki epäonnistuu. Muista, että kun luet ja ymmärrät lukemasi nyt, voit lopettaa sen lukemisen.

Dekoodauksen vaikeus

Joskus kirjat ovat liian vaikeita. Kun tartun kirjan, joka on liian vaikea, en myöskään ymmärrä lukemaani. Varmista, että kehität kykyäsi lukea kaikentyyppisiä kirjoja (osaamisesi alalla).

Ratkaisu: Opi puhumaan ammattikieltä ennen kuin sukeltat kirjaan. Kun teknisiä termejä tai esimerkiksi latinalaisia ​​nimiä on monia, ymmärrä nämä. Tämä ei tarkoita, että sinun on ensin suoritettava latinan kurssi. Ymmärrä (tai etsi) jokainen vaikea sana. Luo niistä luettelo kysyäksesi itse.

Koodauksen purkuongelmat ovat yleisiä, kun avaat uuden kirjan. Jonkin ajan kuluttua asiat paranevat. Sinun tarvitsee vain etsiä sanoja silloin tällöin.

Fyysisesti tai henkisesti väsynyt

How Can I Stop Reading Without Understanding? | MindMaps Unleashed (2)

Tunnen itseni usein henkisesti (ja fyysisesti) väsyneeksi päivän päätteeksi. Työni tekeminen, lasten kanssa oleminen ja perheestä huolehtiminen veivät kaiken energiani. Voin istua ja lukea muutaman sivun tai jopa luvun. Mutta mikä tarttuu, ei ole niin paljon.

Ratkaisu: Luen suurimman osan aikaisin aamulla. Näin mieleni on vielä tuoreena ja voin omaksua tietoa paljon paremmin. Jos minun täytyy lukea illalla, teen kevyitä harjoituksia ennen lukemista. Tämä auttaa minua saamaan veren pumppaamaan ja saa pääni tuntumaan raikkaalta. En juo kahvia tai energiajuomia. Normaalisti kuljen luonnollista tietä ja vuorotellen lukemista ja harjoittelua.

Ja tiedätkö mitä… joskus sinun täytyy vain antaa periksi. Aseta hälytys 15 minuutiksi. Sulje silmäsi ja aloita työskentely uudelleen kun heräät!. Älä ylitä 15 minuuttia. Se saa sinut tuntemaan olosi vieläkin väsyneemmäksi…

Huono näkö

Silmälasien käyttämättä jättäminen lukemisen aikana voi aiheuttaa silmien väsymistä ja päänsärkyä. Tämä vie (osan) huomiosi pois.

Ratkaisu: Käytä silmälaseja, jotta silmäsi keskittyvät parhaiten kokeeseen. Se on niin yksinkertaista…

ADD, ADHD, lukihäiriö

Sinulla voi olla ADD, ADHD tai lukihäiriö. Nämä ovat neurologisia häiriöitä tai tiloja. Ne heikentävät keskittymiskykyäsi (tarkkailuhäiriö). Ne estävät sinua lukemasta kunnolla. Valitettavasti niihin ei ole parannuskeinoa. Voit oppia selviytymisstrategioita. Muista, että he eivät sano mitään siitä, kuinka älykäs olet!

Lue lisää:Korreloiko lukunopeus älykkyyden kanssa?

Huomaa, että en ole lääkäri… En anna lääketieteellisiä neuvoja. Ota yhteyttä omaan lääkäriisi lääketieteellisissä kysymyksissä!

Nämä ovat hyvin käytännöllisiä kysymyksiä, jotka estävät sinua ymmärtämästä lukemaasi. Pääkysymyksesi saattaa olla: Voitko tehdä jotain, jotta et ymmärrä lukemaasi? Katsotaanpa sitä nyt…

How Can I Stop Reading Without Understanding? | MindMaps Unleashed (3)

Tutkimusrutiini: Älykäs yhteenveto

Opi tekemään yhteenveto 50 sivusta 30 minuutissa (tai vähemmän)

Napsauta saadaksesi lisätietoja

3 Käytännön ratkaisuja

Kaikkiin lueteltuihin ongelmiin on yksi ratkaisu: Sinun on parannettava keskittymistäsi. Paras tapa tehdä tämä on olla vain aloittamatta lukemista. Sinun on aloitettava kysymyksestä. Jokainen teksti, tämä kysymys voi olla erilainen. Se voi jopa olla erilainen, kun luet luvun useita kertoja.

Voit aloittaa yleisellä kysymyksellä:Mikä on näillä sivuilla esitetty idea?

Seuraavaksi luet tarkemmin:Miten ideat liittyvät toisiinsa?

Kun viimeksi luit tekstisi, sinulla voi olla tämä kysymys:Mitä en ymmärrä tai kaipaa selvennystä?

Aloita laajasta kysymyksestä ja tule paljon täsmällisemmäksi sukellessasi.

Jos sinun on edelleen vaikea keskittyä tai ymmärtää lukemaasi,muista lukea ääneen. Tämä on osoittanut olevan hyvä tapa lisätä keskittymistä ja ymmärtämistä.

Lue lisää:Onko subvokalisointi hyvä ymmärtämiselle?

Kolmas ratkaisu onlopeta useammin lukiessasi. Pysähdy ja muista lukemasi. Tee tästä tapa. Ensinnäkin voit lopettaa jokaisen kappaleen. Muista, mitä olet lukenut näillä muutamalla rivillä. Kun voit tehdä sen, muista noin puolikas sivu. Sitten lopetat jokaisen sivun.

Lue lisää:Parantaako nopea lukeminen muistia?

Tämä on hyvä tehdä joka kerta. Harjoittele itsesi muistamaan lukemasi. Se auttaa muistiasi ja ymmärrystäsi.

Jos sinun on edelleen vaikea muistaa tai ymmärtää lukemaasi,Kerro minulle. Olen täällä auttaakseni sinua lukemaan älykkäämmin ja säästämään opiskeluaikaa!

Johtopäätös

Lukeminen ilman ymmärrystä tapahtuu useimmiten silloin, kun keskittymistä ei ole. Sillä ei ole väliä, mikä aiheuttaa keskittymiskyvyttömyytesi. Voi olla, että aihe ei kiinnosta sinua. Voit myös tuntea olosi väsyneeksi. Tai sinulla voi olla ongelmia tekstin tai jopa silmiesi kanssa. Riippumatta siitä, mikä on syy, sinun on puututtava siihen mahdollisimman nopeasti.

Muista, että luet selkeästä syystä. Haluat opiskella, oppia uusia asioita, rentoutua hyvän kirjan parissa. Lukeminen ei ole työntekoa, sen pitäisi edustaa iloa.

Kun luet, sinun ei tarvitse nähdä niin monta sanaa kuin mahdollista lyhyessä ajassa.Lukeminen ei ole sanojen katsomista. Kyse on tiedon hankkimisesta.

On aika keskittyä. Luo selkeä tavoite tekstisi lukemiselle. Aloita lukeminen vasta sen jälkeen. Et voi odottaa ymmärtäväsi lukemaasi, ellet tiedä, mitä tuloksesi pitäisi olla. Usein tämä tavoite voi olla niin yksinkertainen kuin haluan saada yleiskäsityksen tästä tekstistä. Se voisi olla paljon tarkempi: Haluan ymmärtää, kuinka X liittyy Y:ään Z:n avulla.

Aloita tavoitteesta. Työskentele tekstin läpi. Ja nauti kokemastasi kasvusta.

Lue lisää:Miksi sinun pitäisi lukea 10 sivua päivässä

Ja jos kaikki epäonnistuu… voit aina käyttää tätä tavoitetta.Haluan käydä tämän tekstin läpi mahdollisimman tehokkaasti, jotta minun ei tarvitse lukea sitä uudelleen. 🙂

Opiskelurutiini: Älykäs lukeminen

Opi lukemaan ja muistamaan puolet nopeammin kuin ennen.

Napsauta saadaksesi lisätietoja

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Sen. Emmett Berge

Last Updated: 12/12/2023

Views: 5330

Rating: 5 / 5 (60 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Sen. Emmett Berge

Birthday: 1993-06-17

Address: 787 Elvis Divide, Port Brice, OH 24507-6802

Phone: +9779049645255

Job: Senior Healthcare Specialist

Hobby: Cycling, Model building, Kitesurfing, Origami, Lapidary, Dance, Basketball

Introduction: My name is Sen. Emmett Berge, I am a funny, vast, charming, courageous, enthusiastic, jolly, famous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.