Hän, hän, he… pitäisikö meidän nyt selventää haluamiamme pronominejamme, kun sanomme hei? (2024)

Internet on anteeksiantamaton paikka.Käytä vääriä sanoja, ilmaise väärä mielipide, ja löydät itsesi nopeasti peruutetuksi.

Yksi Internetin peruutuskoneen viimeisimmistä uhreista on Natalie Wynn, trans -nainen, joka on rakentanut suuren seurannan YouTube -kanavalleSalauspisteet.Wynn tunnetaan älykkäistä, surrealistisista, Wildesque -video -esseistään, jotka tutkivat kaikkeaincels-llakapitalismija saa usein yli miljoona katselua.

'Se vie paljon rohkeutta': Rebekah Robertson transseksuaalien aktivistin Georgie Stonereadin kasvattamisesta lisää

Virkistävästi Wynn ajattelee asioita sen sijaan, että huutaa niistä;Hän omaksuu vivahteen.Hän on lainata lause, jonka New York Times on omituisesti käytetty kuvaamaan oikeanpuoleista Pundit Ben Shapiroa, ”viileän lapsen filosofia”.

Mutta viime viikolla hänestä tuli persoonallisuus.Hänen rikoksensa?Wynn tweettoi, ettei hän ollut aina suuri ”pronominesoittimien” fani: harjoitus, jossa ihmiset käyvät ympäri ja sanovat nimensä mieluummin pronominiensa rinnalla.Wynnin käytännön kysymys on, että vaikka koko asia on edistää inkluseutta, se voi saada hänet tuntemaan, että hän ei sovi.

"Siellä on tämä paradoksi, jossa voin mennä urheilubaariin Pohjois -Carolinassa ja olla Miss/Ma'amed koko yön, ei kysymys".Wynn tweettoi."Mutta itsetietoisesti transclusive-tiloissa minun on selitettävä pronominini ja katsella, että heräsivät ihmiset hankalasti korjaamaan itsensä joka kerta, kun he sanovat" te kaverit "."

Wynn lisäsi: ”Luulen, että [pronomin -esittelyt ovat] hyviä ihmisille, jotka käyttävät vain heitä ja haluavat vain sukupuolen neutraalia kieltä.Mutta se tulee puoliksi läpäisevän puolivälin kulkuvälillä, kuten minä, ja se on meille erittäin vitun kovaa. "

(Jos tiedät Wynnin teoksen, viimeiset sanat tulisi lukea vihjeella itsensä vähentämistä.)

Pienen määrän erittäin äänekkäiden muiden kuin binaaristen ihmisten vihaisia viestejä upotettiin nopeasti Wynnin, jotka ajattelivat hänen identiteettinsä mitätöimistä.Häntä syytettiin myös "etuoikeuden ohituksen" hyötymisestä, koska hän on tavanomaisesti houkutteleva valkoinen nainen.Takaosa oli niin huono, että Wynn poisti Twitter -tilinsä.Viha ei näytä vähentyneen - tällä viikolla huhut, että Wynn on ollutdoxxedalkoi kiertää.

Pronominien politisoituminen

Aikaisemmin kiinnitettiin vähän huomiota pronomineihin.Viime vuosina heistä on kuitenkin tullut kulttuurisotien kulmakivi.

Pronomin -mieltymykset ovat suosikki vitsi kuvittelemattomien reaktioiden keskuudessa, jotka käyttävät niitä todisteena siitä, että ”lumihiutaleiden vuosituhansia” haluavat vain tuntea olonsa erityiseksi.SisäänDave Chappellen uusin Netflix-stand-up-erikoinen, esimerkiksi hän vitsailee: ”Hei, mitä tapahtuu, kaverit?Nainen.Mikä tahansa pronomini saa sinut tuntemaan olosi mukavaksi takana. "

Samaan aikaan pronominien esittelyistä on tullut vakiintunut piirre progressiivisille tiloille ja yliopistokampuksille.Monet pitävät tätä positiivisena askeleena kohti sukupuolen vivahteellisempaa ymmärrystä.Kuten New Yorkin 23-vuotias ei-binaarinen runoilija Darius Hickman sanoo, nämä esittelyt tarkoittavat ihmisiä, jotka eivät ole binaarisen sukupuolen perinteisten näkemysten mukaisia, eivät tunne vieraantuneita.

”Luottamalla ihmisten sukupuoleen esiintymiseen perustuvan sukupuolen seuraaminen on haitallista, etenkin koska jotkut ihmiset-usein ei-binaariset ihmiset-voivat tapahtua tiukasti binaarista, ja yksinkertainen pronomin tarkistus helpottaa kaikkia, mukaan lukien ihmiset, joiden sukupuolta ei ole helppoakertoa."

Mutta kun sukupuoli on niin monimutkainen ja henkilökohtainen, onko todella olemassa sellaista asiaa kuin "yksinkertainen" pronomin tarkistus?

Tässä vaiheessa minun pitäisi todennäköisesti huomata, että vaikka tunnistan progressiivisen lesbo ™, pronominin esittelyjen paine saa minut usein tuntemaan olonsa epämukavaksi.Ilmoittaen aktiivisesti itseni hänestä näyttää siltä, että teen koko identiteettini sukupuolestani, mikä tuntuu regressiiviseltä.

Lisäksi, vaikka pronominien esittelyjen on tarkoitus olla tunnustaminen, että sukupuoli on monimutkainen, joskus näyttää siltä, että ne - paradoksaalisesti - vahvistavat sukupuolen binaareja.Ilmoitat itsestäsi "hän", "hän" tai "he" näyttävät ostavan ajatukseen, että "hän" on täysin erilainen kuin “hän” - ja jos et tilaa perinteisiä sukupuolirooleja, sinun pitäisi tunnistaaitsesi "he".

Eikö olisi parempi, jos työskentelisimme vain tulevaisuuteen, jossa "hän" ja "hän" ei painotettu niin paljon merkityksellä?Entä jos työskentelisimme sen sijaan näiden rajoitusten hajottamiseksi?

Kenties.Mutta toteaa, Kalifornian yliopiston apulaisprofessori Lal Zimman, Santa Barbara, joka keskittyy LGBQT -puhujien kielellisiin käytäntöihin, emme voi paeta sitä tosiasiaa, että pronomineilla on tärkeä rooli maailman näkemisessä.Pidä siitä tai ei: ”Meillä on taipumus ottaa paljon sosiaalisia vihjeitä pronomineista.Jopa lauseen pronominin kuuleminen voi saada sinut kuvaamaan jonkun hyvin eri tavalla. "Heidän mielestään tietoisempi "haastaa ihmisten ideoita siitä, kuinka sukupuoli toimii perustavanlaatuisella tavalla".

Tämä ei tarkoita, että pronomin -esittelyt ovat kokonaan ilman vaikeuksia."Mielestäni Wynn on täysin oikeassa, että ihmiset osallistuvat siihen käytäntöön tavalla, joka voi olla jonkin verran ongelmallista", Zimman sanoo.Joskus pronomini-esittelyt tapahtuvat vain, kun esimerkiksi sukupuolen vastainen henkilö on huoneessa.Luonnollisesti tuo henkilö voi tuntea olevansa erottuva.Zimmanin mielestä ratkaiset tämän ongelman normalisoimalla pronomin -esittelyn, joten kaikki ovat selkeitä, että se on vakiona eikä sitä ole otettu käyttöön erityisesti heille.

Mahdollisesti ongelmalliset ihmiset eivät vain ole poistettuja;Pronomin -esittelyt voivat olla epämiellyttäviä ihmisille, jotka edelleen selvittävät sukupuoli -identiteettinsä.Pomona -yliopiston professori Rachel Levin on tarkkaillut tätä useaan otteeseen opiskelijoidensa keskuudessa, inspiroimalla häntä kirjoittamaan kappaleenSisällä korkeampi EdViime vuonna, joka ehdotti, että "kaikkien haluamansa henkilökohtaisen pronominin kysyminen ei ole hyvä idea".

Luottamuskuilu: Mikä asenteet tapaamaan ulkomaalaisia paljastavat sukupuolesta

"Undergrads on usein edelleen löytämässä itseään", Levin sanoo.Ne ovat usein edelleen keskeneräisiä töitä.Pronomin -esittelyt voivat ”pakottaa ihmiset itsensä ulos tai makaamaan huoneessa, joka on täynnä vieraita.Älkäämme tekemättä huoneen syrjäytyneimpiä ihmisiä tuntemaan olonsa epämukavaksi poseeraamalla liittolaisina. "

Levin ei vältä kokonaan pronomineja."Annan yleensä luokalle joitain lausuntoja pronominien tärkeydestä ja miksi en kysy", hän selittää, "niin, että liittolaisuus ja vastuu ei ole merkitty eikä ketään ole epämukavaa."Hän myös lähettää opiskelijoille sähköpostia ennen kuin luokka alkaa pyytää heitä ilmoittamaan hänelle, onko heillä huolenaiheita oikeasta pronominien käytöstä vai onko heidän nimeään ole virallisesti tallennettu.

Onko 'he' vastaus pronominongelmaan?

Entä yksittäisen "he" kasvava suosio?Noin joka viides amerikkalainen sanoo tuntevansa henkilökohtaisesti jonkun, joka suosii sukupuoleutraalia pronominia kuten "he" sen sijaan, että hän, aPew Research Center -kyselySyksyllä 2018. Heistä on tullut niin valtavirran, että aiemmin tänä vuonna aNew York Times Op-Ed -kolumnistiilmoitti, että meidän kaikkien tulisi siirtyä pois "sukupuolten odotusten tukahduttamisesta" ja käyttää "he".

Tämä voi tuntua siistiltä tapaa välttää pronomin -ongelmia, mutta se on pelkistävä.UC Berkleyn professori Grace Lavery toteaa, että ”trans-yhteisön ulkopuolella olevilla ihmisillä on taipumus olettaa, että" he "on kaiken kaikkiaan-mutta se ei ole.Monille trans- ja ei-binaarisille ihmisille 'heillä' on erittäin konkreettisia ja erottuvia merkityksiä.En usko, että se on yleistettävä termi.Lisäksi binaarisille trans -ihmisille 'he' on usein paikka, jossa olemme jumissa - ihmiset valmistautuvat tunnustamaan osan siirtymävaiheestamme, mutta ei kaikki sitä.Olettaen, että pronominit etukäteen, jopa neutraalit, voivat johtaa merkittäviin ongelmiin. ”

Zimman toistaa tämän selittäen, että "he" -huovan käyttö ei vastaa sitä ajatusta, että ihmisillä tulisi olla jonkin verran toimistoa siihen, miten heitä viitataan.”Tykkään ajatella jonkun pronomineja samalla tavalla kuin ajattelen heidän nimeään.Et voi vain katsoa jotakuta ja sanoa: "Hei, näytät Stephanielta - juuri sitä aion soittaa sinulle." "

"Onnistuimme oppimaan paljon nimiä elämämme aikana", Zimman lisää.”Opimme nimiä, jotka ovat epätavallisia tai vaikeasti ääntäviä.Tunnustamme, että se on vain osa ihmistä ja positiivisia suhteita muihin ihmisiin.Haluaisin nähdä saman asenteen, jota sovelletaan pronomineihin. "

Tässä vaiheessa minun pitäisi todennäköisesti kääriä kaikki siistillä johtopäätöksellä.Mutta mielestäni keskeinen viesti on, että siisteitä johtopäätöksiä ei ole - paitsi se, että meidän pitäisi kohdella toisiamme ystävällisesti ja kunnioituksella.

Sukupuoli on sotkuinen ja monimutkainen ja uskomattoman tunnepitoinen.Pronominit ovat henkilökohtaisia, ja kaikkien suhde heihin on erilainen.Mikä on mielestäni eräänlainen mitä Wynn yritti sanoa ennen kuin hänet peruutettiin.

Hän, hän, he… pitäisikö meidän nyt selventää haluamiamme pronominejamme, kun sanomme hei? (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Velia Krajcik

Last Updated:

Views: 5904

Rating: 4.3 / 5 (74 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Velia Krajcik

Birthday: 1996-07-27

Address: 520 Balistreri Mount, South Armand, OR 60528

Phone: +466880739437

Job: Future Retail Associate

Hobby: Polo, Scouting, Worldbuilding, Cosplaying, Photography, Rowing, Nordic skating

Introduction: My name is Velia Krajcik, I am a handsome, clean, lucky, gleaming, magnificent, proud, glorious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.